Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

10 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ SPECIAL ΠΑΙΔΙΑ



Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να μασούν κάτι που μπορούν να πάρουν στα χέρια τους. Είναι πολύ συνηθισμένο να δείτε τα special παιδιά και ιδιαίτερα αυτά με αυτισμό να μασούν κάτι.

Οι λόγοι της μάσησης
Εδώ είναι μερικοί λόγοι που το μάσημα μπορεί να είναι χρήσιμο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
1.      Το μάσημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες να ηρεμήσει.
2.      Όταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες βρίσκεται σε κατάσταση υπερδιέγερσης μπορεί να αισθάνεται την ανάγκη να δαγκώσει ή να μασήσει κάτι κι από αυτό να αντλήσει βοήθεια για να ανακτήσει την ισορροπία του.
3.      Το μάσημα μπορεί να οφείλεται σε μια κατάσταση που ονομάζεται Pica.
4.      Ένα παιδί μπορεί να βγάζει  νέα δόντια ή μπορεί να έχει μια κοιλότητα μέσα στο στόμα του (π.χ. κενό από δόντι).

Πού θα βρείτε τα παιχνίδια μάσησης;
Ευτυχώς, υπάρχουν μια σειρά από παιχνίδια μάσησης διαθέσιμα για να βοηθήσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παρακάτω θα βρείτε 10 προϊόντα από 10 διαφορετικά καταστήματα. Μήπως το παιδί σας έχει ένα αγαπημένο παιχνίδι μασήματος; Πείτε μας γι'αυτό στα σχόλια παρακάτω!


Chewbeads Bracelet είναι σχεδιασμένα για τα μωρά και τα παιδιά που τους αρέσει να μασούν τα κοσμήματα της μαμά τους. Τα Chewbeads συγχωνεύουν τη μόδα με τη θεραπεία, παρέχοντας ένα μαλακό, μη τοξικό κόσμημα, το οποία είναι πολύχρωμο, κομψό και, πάνω απ 'όλα ασφαλές. Τα Chewbeads είναι κατάλληλα για τα παιδιά με αυτισμό, αισθητηριακή  καθυστέρηση επεξεργασίας ή καθυστέρηση ομιλίας. Τα βραχιόλια είναι φτιαγμένα από 100% σιλικόνη και καθαρίζονται εύκολα με σαπούνι πιάτων και νερό, και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων!


Chewelry είναι ένα μοντέρνο, μη-τοξικό πλαστικό κομμάτι κοσμήματος μάσησης, το οποίο είναι ένα μεγάλο εργαλείο για να κρατήσει τα παιδιά μακριά από το μάσημα του στυλό και των ρούχων τους! Κάθε κομμάτι της Chewelry διαθέτει ένα κορδόνι με ένα αποσχισθέν κούμπωμα που θα απελευθερώνεται  και μπορεί να επανατοποθετηθεί με ευκολία. Το Chewelry είναι ασφαλές, πλενόμενο, και χωρίς λάτεξ, BPA, PVC, μόλυβδο.


Ta Μασώμενα Κοσμήματα της  Δρ Μπλουμ έγιναν αρχικά από τον Δρ Ελένη Bloom Smith, μία  οδοντίατρο και μια αγαπημένη μαμά. Έμφαση δόθηκε στη δημιουργία μοντέρνας σχεδίασης, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση υλικών προϊόντων που είναι κατασκευασμένα από εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ τροφίμων βαθμού σιλικόνης. Τα Μασώμενα Βραχιόλια και κολιέ κύκλος Slide της Δρ Μπλουμ είναι είναι ελαστικό και επιτρέπεται το τέντωμα.


4. Red Chewy Tubes


 Οι κόκκινοι λαστιχωτοί σωλήνες παρέχουν μια ανθεκτική, μη-καταναλώσιμη, μασώμενη επιφάνεια για τους ανθρώπους που χρειάζονται για να ασκήσουν το μάσημα ή μπορεί να μασουλάνε πράγματα που είναι ακατάλληλα. Οι κόκκινοι λαστιχωτοί σωλήνες είναι ασφαλείς και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της σωστής μάσησης. Το χρώμα του κάθε σωλήνα αντιπροσωπεύει μια διαφορετική διάμετρο.


Τα μασητά αντικείμενα των μολυβιών ταιριάζουν σε οποιοδήποτε μέγεθος μολυβιού, μειώνοντας την έκθεση στο μόλυβδο, είναι ασφαλές για τα δόντια, είναι κοινωνικά αποδεκτό, επιτρέπεται στις αίθουσες διδασκαλίας, αυξάνει την προσοχή, μειώνει τα επίπεδα άγχους, και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη βελτίωση  των δεξιοτήτων συγκέντρωσης σε παιδιά που αναζητούν αισθητηριακές πληροφορίες.


6. ChewyQ
Το ChewyQ είναι μια πρωτοποριακή συσκευή για το στόμα σχεδιαστεί για να παρέχει μία ελαστική, μασώμενη επιφάνεια για την άσκηση δαγκώματος και μασήματος. Μικρά και μεγάλα σαγόνια, απολαμβάνουν  την απτική πληροφορία που προσφέρεται από το δάγκωμα του ChewyQ για διασκέδαση και θεραπευτικούς σκοπούς. Βοηθά στη βελτίωση της σταθερότητας της γνάθου και παρέχει πολύτιμα αισθητηριακά ερεθίσματα στο σαγόνι.


Τα παιδιά αγαπούν αυτά τα διασκεδαστικά νέα γλειφιτζούρια σε σχήμα λαστιχωτού αγχολυτικού αντικειμένου που διαθέτουν εύκολη κυκλική λαβή που είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος για τα μικρά δάχτυλα!


Τα Cool Chews μασά είναι διασκεδαστικά, κοινωνικά κατάλληλη εναλλακτική λύση για τα παιδιά που μασούν τα ρούχα τους, μολύβια, ή άλλα αντικείμενα! Αυτά τα διασκεδαστικά, τα μη εδώδιμα σχήματα είναι μεγάλα για τα παιδιά που ποθούν στοματική διέγερση. Επιλέξτε ένα γρήγορο αγωνιστικό αυτοκίνητο ή μία όμορφη πεταλούδα. Καθένα από αυτά έχει πολλές ανάγλυφες επιφάνειες για μια ποικίλη εμπειρία αισθήσεων.


Αυτό το κολιέ είναι υπέροχο ως χρώμα έμφασης σε κάθε ντουλάπα, αλλά είναι ιδανικό για τα παιδιά που μασούν το γιακά τους. Αυτό το κολιέ είναι κατασκευασμένο με καθαρό ύφασμα δεμένο, πλεκτό και κόμπους.


Το Borris, Prince of Whales είναι ένα λούτρινο παιχνίδι για μάσηση, το οποίο είναι ασφαλές, μαλακό παιχνίδι σχεδιασμένο με τρόπο που να αναγνωρίζει τις ανάγκες των παιδιών με Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας και Αυτισμό.






Μαρία Γκουγκούμη - Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου