Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Διακοσμήστε τα αυγά
Τοποθετήστε σε ένα πιάτο μερικά αυτοκόλλητα ανάποδα, δηλαδή η πλευρά που κολλάει να είναι η πάνω πλευρά. Έπειτα τοποθετήστε το πλαστικό αυγό και κουνήστε μέσα στο πιάτο για να κολληθούν τα αυτοκόλλητα.

Σπρώξτε τα αυγά

Τοποθετήστε τα πλαστικά  αυγά στο πάτωμα και σπρώξτε με τη μύτη μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Απαγορεύευται να ακουμπήσετε το αυγό με τα χέρια σας ή με άλλο μέρος του σώματος.

Περπατήστε με τα αυγά

Τοποθετήστε δύο πλαστικά αυγά σε ένα πιάτο και περπατήστε μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Όποιος φτάσει εκεί χωρίς να του σπάσουν ή να του πέσουν τα αυγά είναι ο νικητής.


Σχετικό άρθρο 10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΥΓΑ

Τα αυτιά του λαγού

Φορέστε το καπέλο με τα αυτιά του λαγού. Ο παίκτης θα προσπαθήσει να περάσει όσους πιο πολλούς κρίκους μπορεί στα αυτιά του λαγού.

Ο πύργος του αυγού

Χρησιμοποιήστε πλαστικά  αυγά και ρολά από το χαρτί υγείας τα οποία έχετε κόψει στη μέση. Τοποθετήστε ένα ρολό, ένα αυγό, ένα ρολό, ένα αυγό, κ.ο.κ. Νικητής είναι αυτός που θα φτιάξει τον πιο ψηλό πύργο.

Τσουβαλοδρομίες

Χρησιμοποιήστε τσουβάλια στα οποία αν θέλετε μπορείτε να ζωγραφίσετε ένα λαγουδάκι και παίξτε τσουβαλοδρομίες.

Το σκοινί με τα κεράσματα

Δέστε ένα σκοινί σε δύο δέντρα ή μπορούν να το κρατούν δύο άνθρωποι. Περάστε στο σκοινί ντόνατς ή μπισκότα τα οποία έχουν στη μέση τρυπούλα για να μπορούν να περαστούν στο σκοινί. Βεβαιωθείτε ότι το σκοινί είναι στο ύψος του στόματος των παιδιών. Αν στο παιχνίδι παίζουν ενήλικες, απλά θα πρέπει να σκύψουν. Οι παίκτες πρέπει να φάνε το κέρασμα χωρίς να τους πέσει κάτω, χωρίς χέρια!


Μαρία Γκουγκούμη - Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου