Τρίτη 12 Απριλίου 2016

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΥΓΑ

Το Πάσχα πλησιάζει και η αγορά έχει κατακλυστεί από πασχαλινά προιόντα. Παρακάτω παρουσιάζονται τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα πλαστικά πασχαλινά αυγά.



Χρησιμοποιήστε τα αυγά για οικογένειες λέξεων. Γυρίζετε τα μέρη του αυγού και φτιάχνετε διαφορετικές λέξεις. Οι μαθητές μπορούν να καταγράφουν στο τετράδιο τους τις λέξεις που δημιουργούν.


Χρησιμοποιήστε τα αυγά για εμπλουτισμό λεξιλογίου των μαθητών, συνώνυμες,  αντώνυμες και ομόφωνες λέξεις. 



Αισθητοποιήστε τους αριθμούς με τις αντίστοιχες κουκίδες ή χρησιμοποιήστε τα για να μάθουν οι μαθητές τον αριθμό και τη λέξη του.


Οι μαθητές μπορούν να μάθουν την ώρα ενώνοντας εικόνες με το αναλογικό ρολόι και το ψηφιακό ρολόι ή να πουν τι ώρα θα είναι "μετά" ή τι ώρα ήταν "πριν".


Εξασκηθείτε στις μαθηματικές πράξεις. Μπορεί να γίνει ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι.


Μια εργασία για το Πάσχα θα μπορούσε να ήταν η ανάγνωση βιβλίων. Μέσα σε κάθε αυγό τοποθετείστε ένα χαρτάκι στο οποίο οι μαθητές θα αναφέρουν τα σπουδαιότερα γεγονότα του κειμένου που διάβασαν.



Σε κάθε αυγό κρύβεται η αρχή μιας ιστορίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή γραπτού λόγου ή αφηγηματικού λόγου.


Κάθε αυγό μπορεί να κρύβει την ανταμοιβή του μαθητή για την προσπάθειά του.


Χωρίστε τα δύο μισά μέρη του αυγού και τοποθετείστε σε ένα δοχείο με άμμο. Οι μαθητές θα πρέπει να ανακαλύψουν και να βρουν τα κομμάτια που ταιριάζουν.



Μαρία Γκουγκούμη - Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου