Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ




H γιορτή του πατέρα (ή ημέρα του πατέρα) ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει, και θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.
Η εμπειρία της πατρότητας που αποτυπώθηκε στο βίντεο που ακολουθεί, εντελώς αντίθετη από αυτό που περίμενε ποτέ ο εν λόγω σκιτσογράφος, σκιαγραφεί με γλαφυρές εικόνες τη γέννηση της πρώτης κόρης του που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.

Πηγή

Στην Ελλάδα, η γιορτή καθιερώθηκε από τους διαζευγμένους μπαμπάδες του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.). από τον ιδρυτή Νίκο Σπιτάλα, εξαιτίας της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη, στα διαζύγια. Έτσι, μαζί με όλους τους Ευρωπαίους, γιορτάζουν κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου όταν μάλιστα τα σχολεία είναι ακόμα ανοικτά για να διδάξουν οι δάσκαλοι τον ρόλο και τις αξίες του πατέρα στην οικογένεια. Ειδική σειρά γραμματοσήμων έχει επίσης εκτυπωθεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.


Πηγή




Μαρία Γκουγκούμη - Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου