Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ



Ζέστη, ζέστη, ζέστη! Το καλοκαίρι είναι σε πλήρη εξέλιξη και όλοι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Εδώ είναι 10 τρόποι φιλικοί στην αισθητηριακή ολοκλήρωση που μπορείτε να περάσετε χρόνο με το παιδί σας, διατηρώντας το καλοκαίρι σας δροσερό:

1. Νερομπάλονα
Δημιουργήστε μερικές τρύπες σε ένα μπαλόνι νερού έτσι ώστε το νερό να ψεκάζει αργά προς τα έξω∙ έτσι  δεν υπάρχει ο φόβος να καλύψετε τα αυτιά! Πετάξτε τα μπαλόνια εμπρός και πίσω με έναν φίλο ή παίξτε σε ομάδα για να περάσουν τα μπαλόνια γύρω από ένα κύκλο.

2. Εσωτερικό Picnic
Εάν χρειάζεστε μια απόδραση από τη ζέστη δημιουργήστε ένα εσωτερικό πικ-νικ το οποίο θα αποτελείται από κουβέρτες, μαξιλάρια και μερικά διασκεδαστικά σνακ. Για την προστιθέμενη αισθητική διέγερση και την αυθεντικότητα, κρεμάστε σερπαντίνες  από την οροφή και προσποιηθείτε πως το πικ-νικ είναι κάτω από ένα δέντρο ιτιάς.

3. Παιχνίδια & Σαπουνάδες
Συγκεντρώστε μικρά πλαστικά παιχνίδια, όπως αυτοκίνητα, τρένα και τουβλάκια για να τα κάνετε ένα ωραίο μπάνιο με σαπούνι και νερό. Θα μπορούσε να αναδιαμορφωθεί το σαπουνόνερο για την ολίσθηση!

4. Ηρεμία
Κλείστε τα παράθυρα και τα παντζούρια και χαμηλώσουμε τον κλιματισμό. Δημιουργήστε ένα φρούριο στο σαλόνι και απολαύστε την "αύρα" στο εσωτερικό, μακριά από το θόρυβο και τους περισπασμούς του εξωτερικού χώρου. Κολλήστε αστέρια που λάμπουν στο ταβάνι σας, σβήστε τα φώτα, χαλαρώστε και απολαύστε έναν έναστρο ουρανό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτό η δραστηριότητα μπορεί να τονώσει την ηρεμία όλης της οικογένεια.

5. Ζωγραφική νερού
Πάρτε τα πινέλα και τα φλιτζάνια νερού για να ζωγραφίσετε τα ζεστά πεζοδρόμια και τους δρόμους με το νερό! Χρησιμοποιήστε τα πινέλα για να δροσιστείτε με ένα κτύπημα του νερού κάτω από τα χέρια και τα πόδια για επιπλέον αισθητήρια διασκέδαση.

6. Λιώστε παγάκια
Δώστε στα παιδιά ένα παγάκι και δείτε πόσην ώρα θα μπορέσουν να το κρατήσουν στο χέρι τους, ενώ λιώνει. Αντί για τα χέρια, τοποθετήστε παγάκια στον αγκώνα ή πίσω από τα γόνατα. Καθώς λιώνουν οι πάγοι, θα δροσιστούν τα χέρια και τα πόδια τους. Παγώστε μικρά αντικείμενα μέσα στα παγάκια ως μια ανταμοιβή μετά το λιώσιμο του πάγου.

7. Summer Sun Cream Ice
Ναι! Φτιάξτε παγωτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν το παγωτό δεν είναι το στυλ σας, βάλτε κουτιά χυμών στην κατάψυξη για μια πιο υγιεινή απόλαυση. Ανακινήστε ή συμπιέστε, η δημιουργία θα παρέχει διασκεδαστική απτική πληροφορία που ακολουθείται από μια απόλαυση!

8. Εκτοξευτήρες
Μαγιό για (και ίσως γυαλιά και παπούτσια νερού!). Υπάρχει μια πληθώρα των ψεκαστήρων για να επιλέξετε, από τρελό- ψεκαστήρες ή ήπια νεροπίστολα, εσείς θα επιλέξετε τι σας ταιριάζει.

9. Κολιέ Πάγου
Περιδέραια, βραχιόλια και βραχιόλια ποδιού! Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για έναν κομψό τρόπο για να μείνετε δροσεροί.

Δέστε έναν κόμπο στο τέλος του μήκους ενός κορδονιού. Αποφασίστε πόσα στολίδια - παγάκια θέλετε. Στη συνέχεια, περάστε τον ίδιο αριθμό σφαιριδίων από ένα καλαμάκι πάνω στο κορδόνι, προσθέτοντας μερικά επιπλέον για τη διακόσμηση. Τοποθετήστε το κορδόνι πάνω από μια παγοθήκη και τοποθετήστε μια χάντρα ή ένα κομμάτι άχυρο σε κάθε τμήμα της παγοθήκης. Βάζετε το κορδόνι στο χείλος της παγοθήκης, γεμίζοντας τις θήκες με νερό, και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν οι κύβοι καταψυχθούν, βγάλτε τους έξω και φορέστε το περιδέραιο.

Λιώστε τα κοσμήματα στα σημεία  σφυγμού, όπως ο λαιμός, οι καρποί ή οι αστράγαλοι το οποίο συμβάλει στην πτώση της θερμοκρασία του σώματος και παρέχει ανακούφιση θερμότητας. Φορώντας το "δροσερό κόσμημα" πάνω από κάλτσες και πουκάμισα προσφέρει μια ωραία και δροσερή αίσθηση!

10. Διασκέδαση στην αυλή
Όταν ο ήλιος δύει και η μέρα έχει κρυώσει, η δημιουργία μιας ζώνης ανάγνωσης έξω στην αυλή-κουβέρτες, αιώρα, ταλάντευση άκρων αποτελεί μία ιδέα. Κοιτάξτε τα αστέρια με το μικρό σας, διαβάζοντας τις ιστορίες κάτω από το φως του φεγγαριού ή με τη βοήθεια ενός φακού.


Το καλοκαίρι είναι αφιερωμένο στη διασκέδαση και στην οικογένεια! Περάστε αυτό το καλοκαίρι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, παίζοντας και διασκεδάζοντας, ενώ χρησιμοποιείτε αυτές τις ιδέες για να μείνετε δροσεροί.




Μαρία Γκουγκούμη - Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου