Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ




Το συγκεκριμένο άρθρο προτείνει βόλτα στην πόλη!



 
H ιστορία του θεάτρου σκιών με φόντο ένα τρισδιάστατο σκηνικό

Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς συνεργάζεται με την ηθοποιό Κωνσταντίνα Γκόρου και μαζί μας ταξιδεύουν στην Ιστορία του Ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες με φόντο ένα τρισδιάστατο σκηνικό σε μια παράσταση-πολυθέαμα χωρισμένη σε τρία μέρη. Η νέα πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Φιγούρα Μαγεμένη» θα παιχτεί στις 20, 21 και 22/9 στο Τριανόν.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:


 

 


Δέκα χρόνια δημιουργίας στο εργαστήρι του Πόρτα


Από τους πιο σημαντικούς χώρους προώθησης της θεατρικής αγωγής στην Αθήνα, το εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα συμπληρώνει 10 χρόνια δημιουργικής ζωής. Λίγο προτού υποδεχτεί τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, στα τμήματα θεάτρου, κίνησης και γιόγκα, η Ξένια Καλογεροπούλου θα αφηγηθεί (δωρεάν) στους μικρούς της φίλους ένα παραμύθι. Μόνο κρατήστε άμεσα θέση γιατί η πρώτη συνάντηση έκλεισε κιόλας! Για τα παιδιά των τάξεων Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού η αφήγηση είναι προγραμματισμένη για τις 26/9, ενώ για τις ηλικίες από προνήπιο μέχρι Β΄ Δημοτικού προστέθηκε νέα ημερομηνία στις 2/10 (6.30 μ.μ.). Πληροφορίες: 2103249829.

 

 


Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με μεγάλη χαρά προσκαλεί εσάς, τις οικογένειές σας και τους φίλους σας, στη μεγάλη εκδήλωση Family Fun Day 2013 (Ημέρα Χαράς για όλη την Οικογένεια 2013) που διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Golf της Γλυφάδας, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Όπως γνωρίζετε, τo Family Fun Day είναι ένα πανηγύρι χαράς, μια γιορτή για όλη την οικογένεια γεμάτη ξεγνοιασιά, παιχνίδι και συναρπαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και φυσικά για όλα τα γούστα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:


 


Το Παιγνιόθεν αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ, για μικρούς και μεγάλους, για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, που χρησιμοποιεί ως βασικό του όχημα το Παιχνίδι. Η καρδιά του θα χτυπά δυνατά στον πεζόδρομο των οδών Σωτήρος και Υπερείδου, Κόδρου και Κυδαθηναίων στην Πλάκα, όπου και θα φιλοξενηθούν σταθμοί παιχνιδιού, καθώς και δράσεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα (παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές). Το πρόγραμμα του Παιγνιόθεν δίνει μεγάλη έμφαση στο παιχνίδι προγραμματίζοντας αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών, σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια πόλης, και εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών..
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ελάτε στην Πλάκα για να παίξετε στους πεζοδρόμους των οδών Κυδαθηναίων, Σωτήρος, Κόδρου και Υπερείδου, αλλά και στη Σχολή Χιλλ!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:


 
Εκπαιδευτικά Προγράμματα στη Νέα Έκθεση
«Γεια σου κύριε Φόβε!»

Τι είναι ο φόβος; Τι φοβόμαστε εμείς οι άνθρωποι; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν νιώθουμε φόβο;  Ο φόβος μας προστατεύει ή μας δυσκολεύει; Μπορούμε να μη φοβόμαστε να φοβόμαστε;

Η ανασφάλεια και ο φόβος συχνά οδηγούν σε επιθετικές συμπεριφορές. Όταν δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν τους φόβους τους μέσα από το παιχνίδι, τους χαρίζουμε τη δυνατότητα να τους κατανοήσουν καλύτερα, να ζήσουν αρμονικά μαζί τους και να βρουν το δικό τους δημιουργικό τρόπο να τους αντιμετωπίσουν. Επιπλέον επεξεργαζόμενα τους φόβους τους τα παιδιά ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας:


 


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Πειραμάτων για κυριακάτικα πρωινά:





 Μαρία Γκουγκούμη – Ειδική Παιδαγωγός
 Αργυρώ Καραμπά – Θεραπεύτρια Λόγου &Ομιλίας
grafwnimata.gr



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου