Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ






Τι καλύτερο για τα παιδιά μας από το να τους χαρίσουμε ένα βιβλίο αφιερωμένο στις μανούλες;
Ένα δώρο που μπορούν κι οι ενήλικες να προσφέρουν στις δικές τους μητέρες για να τους δείξουν την αγάπη τους και να τους πουν ένα μεγάλο "Ευχαριστώ, μαμά!"








ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΗΤΕΡΑ;

της Αγγελικής Βαρελλά. Εκδόσεις: Μίλητος


Τι κρίμα να είσαι μικρή και να μην ξέρεις να γράφεις!

Τι υπέροχο που είναι να τα καταφέρεις κι ας είσαι μικρή!

Πώς γράφεται τελικά η λέξη Μητέρα;

Μα με πολλή αγάπη. Πώς αλλιώς;


ΜΑΜΑ

Μ'ΑΓΑΠΑΣ;

 της Barbara Joosse. Εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Ακόμα και στη μακρινή Αλάσκα όπου ζουν οι Εσκιμώοι, οι μαμάδες αγαπούν πολύ τα παιδιά τους. Αν όμως εκείνα κάνουν μια σκανταλιά, πάλι τα αγαπούν; Ναι, πάλι τα αγαπούν. Κι αν κάνουν και δεύτερη σκανταλιά; Και τρίτη; Και τέταρτη... και πέμπτη... και έκτη; Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη αγάπη και ζεστασιά από τη συγγραφέα Barbara Joosse που βοηθά τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν τη γονεϊκή αγάπη αλλά και τα όρια.


ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΣΟ ΜΕ ΑΓΑΠΑΣ;

της Πολυξένης Βάκου- Σαλωνιδου. Εκδόσεις:  Άθως.


Στα παιδιά αρέσουν πολύ οι ερωτήσεις, ίσως γιατί μέσα απ' αυτές μαθαίνουν τον κόσμο… Όμως πολλές φορές στους μεγάλους λείπουν τα κατάλληλα λόγια για να απαντήσουν. Στο βιβλίο αυτό προτείνονται μερικές πρωτότυπες απαντήσεις που ζωντανεύουν μέσα από εικόνες-κολάζ «πασπαλισμένες» με αγάπη, τρυφερότητα και ευαισθησία.


ΘΑ ‘ΘΕΛΑ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΜΑΜΑ! ΘΑ ‘ΘΕΛΑ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΜΠΑΜΠΑ!

των Συγγραφέων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Εκδόσεις: Ψυχογιός.


Ένα ανθολόγιο με δύο όψεις, με ιστορίες τρυφερές, άλλοτε χαρούμενες κι άλλοτε συγκινητικές, πάντοτε όμως βγαλμένες από τη ζωή, για μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά. Τα διηγήματα έχουν γράψει μερικοί από τους γνωστότερους Έλληνες συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: Αγγελική Βαρελλά, Πόλυ Βασιλάκη, Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση, Ζωή Κανάβα, Λίνα Κοντοπούλου, Λένα Μερίκα, Φωτεινή Μυλωνά, Μαίρη Παξινού, Λούλα Παπιδάκη-Πιπίνη, Παναγιώτα Σμυρλή-Στρατοπούλου, Σοφία Σφακιανάκη-Ξενάκη, Τόνια Χατζηδάκη, Ντίνα Χατζηνικολάου.



Μαρία Γκουγκούμη - Ειδική Παιδαγωγός www.pyxidagnwsis.gr
Αργυρώ Καραμπά - Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας www.γραφωνηματα.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου